Świąteczne afrodyzjaki
To nie przesada - świąteczny stół jest pełen afrodyzjaków! Zobacz, które dania sprawią, że Twój partner zamieni się w prawdziwego ogiera!
Świąteczne dania mogą zwiększać libido i potęgować erotyczne doznania. I nie muszą to być wcale szczególnie wyrafinowane potrawy! W roli afrodyzjaków świetnie spisują się nasze tradycyjne dania. Czy już wiesz, którymi z nich najlepiej poczęstować partnera? Jeśli nie, to koniecznie przeczytaj porady dla miłośniczek erotycznych potraw!
fot. sxc.hu/gina2002
Kutia – gwarancja erotycznych doznań
Jeśli na Twoim wigilijnym stole znajdzie się kutia (to pochodząca ze wschodniej Polski potrawa z maku, miodu, pszenicy i bakalii), to możesz być pewna, że przez całe święta będziesz myśleć o miłosnych igraszkach. Istnieje też duża szansa, że spełnisz swoje najbardziej wyuzdane fantazje, gdyż kutia zamieni Twojego partnera w ogiera. Ta smakowita potrawa to prawdziwa mieszanka wybuchowa! W jej składzie są niemal same afrodyzjaki oraz mnóstwo witamin i substancji wzmacniających. Źródłem energii są na przykład daktyle, które, podobnie jak figi, zwiększają męskie libido. Owoce serwowane w kutii zmieszane są zwykle z miodem, który dzięki licznym witaminom, cukrom, i substancjom mineralnym zwiększa aktywność seksualną kobiet i mężczyzn. Wszystkie koneserki orgazmów zapewne już wiedzą, że skutecznymi afrodyzjakami są orzechy – jedne z głównych składników wigilijnej potrawy. Nie bez powodu nazywa się je symbolami płodności. Duża zawartość witamin z grupy B i magnezu sprawi, że już podczas kolacji Twoje myśli będą uparcie krążyć wokół seksu. Po świętach z kutią na stole, wizja igraszek pod choinką może nie być już tylko niespełnioną fantazją…
Niedocenione pierogi z kapustą i grzybami
Niewiele osób wie, że zjedzenie półmiska tej wigilijnej potrawy może zwiększyć libido. A wszystko za sprawą kapusty, która zawiera duże ilości witaminy B oraz witaminy C. Ta ostatnia pobudza wydzielanie hormonów oraz poprawia ukrwienie tkanek, przez co potęguje doznania i pozwala czerpać większą przyjemność z seksu. Afrodyzjakiem jest także cebula dodawana do pierogów. Warzywo to zawiera dużo selenu, który odpowiada za wytwarzanie spermy i jest często stosowany w leczeniu impotencji.
Przepis na orgazm
Kutia i pierogi to nie jedyne potrawy, których jedzenie zwiększa libido. By spędzić erotyczne święta wystarczy tylko dodać więcej przypraw do pozostałych dań. Jeśli marzysz o seksie pod choinką, posyp wigilijne potrawy dużą ilością pieprzu, imbiru i gałki muszkatołowej. Wpływają one pozytywnie na ukrwienie ciała, przez co potęgują wszelkie doznania w obrębie sfer erogennych. Unikaj za to jedzenia tłustych potraw (np. ciężkostrawnych mięs), które osłabiają popęd. Zamiast deserów wybierz pierniki, zawierające duże ilości cynamonu. Ta aromatyczna przyprawa jest jednym z najsilniejszych afrodyzjaków.